LSz.Ro

  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  Pagina 1 din 1
[ View Topic Options ] [ ‹‹ | Primul mesaj necitit | ›› ]
Autor
 
Mesaj: Ce este HTML?  
Neconectat
 Subiectul mesajului: Ce este HTML?
Mesaj necititScris: 26 Ian 2017, 16:41 
Co-Administrator
Avatar utilizator
Membru din: 07 Oct 2016, 18:44
Mesaje: 806
Localitate: Amara, Ialomita
Vârsta: 18
Ce este HTML ?

Unul din primele elemente fundamentale ale WWW ( World Wide Web ) este HTML ( Hypertext Markup Language ), care descrie formatul primar in care documentele sunt distribuite si văzute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatării si legaturile hypertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web.
Primele specificaţiile de baza ale Web-ului au fost HTML, HTTP si URL.
HTML a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee la CERN in 1989. HTML a fost vazut ca o posibilitate pentru fizicienii care utilizeaza computere diferite si schimbe între ei informaţie utilizind Internetul. Erau prin urmare necesare citeva trasaturi: independenta de platforma, posibilităţi hypertext si structurarea documentelor.Independenta de platforma înseamnă ca un document poate fi afişat in mod asemănător de computere diferite ( deci cu fonte, grafica si culori diferite ), lucru vital pentru o audienta atît de variata.
Hipertext înseamnă ca orice cuvânt, fraza, imagine sau alt element al documentului văzut de un utilizator ( client ) poate face referinţa la un alt document, ceea ce uşurează mult navigarea intre multiple documente sau chiar in interiorul unui aceluiasi document. Structurarea riguroasa a documentelor permite convertirea acestora dintr-un format in altul precum si interogarea unor baze de date formate din aceste documente.
Standardul oficial HTML este World Wide Web Consortium (W3C), care este afiliat la Internet Engineering Task Force (IETF). W3C a enunţat câteva versiuni ale specificaţiei HTML, printre care si HTML 2.0, HTML 3.0,HTML 3.2, HTML 4.0 si, cel mai recent, HTML 4.01. In acelaşi timp, autorii de browsere, cum ar fi Netscape si Microsoft, au dezvoltat adesea propriile "extensii" HTML in afara procesului standard si le-au incorporat in browserele lor. In unele cazuri, cum ar fi tagul Netscape , aceste extensii au devenit standarde de facto adoptate de autorii de browsere.
HTML 2.0, elaborat in Iunie 1994, este standardul pe care ar trebui sa-l suporte toate browserele curente -- inclusiv cele mod text. HTML 2.0 reflecta concepţia originala a HTML ca un limbaj de marcare independent de obiectele existente pentru aşezarea lor in pagina, in loc de a specifica exact cum ar trebui sa arate acestea. Dacă doriţi sa fiţi siguri ca toţi vizitatorii vor vedea paginile aşa cum trebuie, folosiţi tagurile HTML 2.0.
Specificaţia HTML 3.0, Enunţata in 1995, a încercat sa dezvolte HTML 2.0 prin adăugarea unor facilităţi precum tabelele si un mai mare control asupra textului din jurul imaginilor. Deşi unele din noutăţile HTML 3.0 erau deja folosite de autorii de browsere, multe nu erau încă. In unele cazuri, taguri asemănătoare implementate de autorii de browsere au devenit mai răspândite decât tagurile "oficiale". Specificaţia HTML 3.0 acum a expirat, deci nu mai este un standard oficial.
In Mai 1996, W3C a scos pe piaţa specificaţia HTML 3.2, care era proiectata sa reflecte si sa standardizeze practicile acceptate la scara larga. Deci, HTML 3.2 include tagurile HTML 3.0 ce erau adoptate de autorii de browsere ca Netscape si Microsoft plus extensii HTML răspândite. In Bilanţul asupra HTML, W3C recomanda ca providerii de informaţii sa utilizeze specificaţia HTML 3.2.Versiunile curente ale majorităţii browserelor ar trebui sa suporte toate, sau aproape toate aceste taguri.
De asemenea exista extensii Netscape si Microsoft care nu fac parte din specificaţia HTML 3.2, ori pentru ca sunt mai puţin utilizate, ori au fost omologate după apariţia HTML 3.2. Pentru ca navigatorul Netscape a fost printre primele browsere care suporta anumite taguri HTML 3.0, iar Netscape deţine in jur de 70% din piaţa de browsere, mulţi au crezut eronat ca toate extensiile Netscape (incluzând taguri ca si facilitaţi ca ferestrele) fac parte din HTML 3.0 sau HTML 3.2.
La momentul aparitiei acestui tutorial, HTML 4.0 este larg utilizat si au fost deja publicate specificatiile HTML 4.01.
Documentele HTML sint documente in format ASCII si prin urmare pot fi create cu orice editor de texte. Au fost insa dezvoltate editoare specializate care permit editarea intr-un fel de WYSIWYG desi nu se poate vorbi de WYSIWYG atita vreme cit navigatoarele afişează acelasi document oarecum diferit, in functie de platforma pe care ruleaza. Au fost de asemenea dezvoltate convertoare care permit formatarea HTML a documentelor generate ( si formatate ) cu alte editoare. Evident conversiile nu pot patra decit partial formatarile anterioare deoarece limbajul HTML este inca incomplet.Sus
  Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Ce este HTML?
Mesaj necititScris: 26 Ian 2017, 16:41 
Avatar Robotel

Recrutam Staff si servere! Multumim!
Sus
 Profil Trimiteţi mesaj privat E-mail  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect [ ‹‹ | Primul mesaj necitit | ›› ]


Cine este conectat

 

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Termeni de utilizare | Politica de confidenţialitate

Designs by LSz.Ro Team.

Toate drepturile sunt rezervate.


Translation/Traducere: phpBB România