LSz.Ro

  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  Pagina 1 din 1
[ View Topic Options ] [ ‹‹ | ›› ]
Autor
 
Neconectat
 Subiectul mesajului: [C/C++] Standard#1 ~ Say Hello World.
MesajScris: 11 Dec 2016, 15:39 
Co-Administrator
Avatar utilizator
Membru din: 07 Oct 2016, 18:50
Mesaje: 533
Vârsta: 17
Orice programator care vrea sa invete C sau C++ trebuie sa inceapa cu acest mic programel, prin care vom printa pe ecran "Hello world", pentru a avea o cariera de profesionist in acest domeniu :

C :

Cod:
#include <stdio.h>
 
int main()
{
   /* my first program in C */
   printf("Hello, World! \n");
   
   return 0;
}


#include <stdio.h> - reprezinta headerul pe care il folosim, mai pe scurt este un set de instrumente

stdio.h - este o prescurtare a : "STANDARD Input/Output", tradus "Intrarea si iesirea DE BAZA".int main() - Acesta este functia de baza care se va apela la deschiderea programului, de aici incepe "magia"

{ } - Acesta este un bloc, blocul functiei main(), reprezinta spatiul functiei main, iar tot ce se afla aici este separat de restul programului.printf("Hello world! \n"); - aceasta este o functie din headerul stdio.h care ne ajuta sa printam pe ecran mesajul "Hello world !"

printf() - printf, prescurtare de la PrintFormated, tradus PrinteazaFormatat, va fi jucarie noastra favorita de acum incolo, cu ea vom printa mesaje pe ecran.

"Hello world! \n" - Acesta este parametrul functiei printf(), prin care trimitem un sir de caractere.

" " - Mereu, intre ghilimelele duble se vor scrie siruri de caractere, scrise manual de noi inca din interiorul codului.

\n - Acesta este un caracter (desi vedeti ca este format din 2 caractere, el in functionarea programului va fi doar un singur caracter), numit NewLine, adica acel enter apasat de voi ca sa treceti pe urmatoarea linie in document este acest caracter.return 0; - mereu la finalul blocului va trebui sa scrie acest return, care va spune sistemului de operare ca aplicatia s-a terminat.C++ :

Cod:
#include <iostream>
using namespace std;
 
int main()
{
   /* my first program in C++ */
   cout << "Hello, World! \n";
   
   return 0;
}


Ei bine C++ este doar o extensie a lui C, adica tot ce puteti face in C puteti face si in C++, insa C++ vine si cu propriul lui set de instrumente.

Mai jos voi explica doar elementele ce difera fata de cele din programul scris in C.#include <iostream> - Diferenta dintre stdio.h si iostream este ca in C++ nu mai este obligatorie extensia .h (header). iostream este prescutarea de la Input/Output Stream, adica Streamul de Intrare si iesireusing namespace std; - Acest lucru inseamna ca folosim spatiu de nume std, acest lucru ne va usura putin munca, in loc sa scriem std::cout, vom scrie direct cout.cout << "Hello world! \n" - acesta este modul in care vom trimite datele catre consola sistemului de operare

cout - Prescutat de la Console Out, tradus Iesirea Consolei, acesta este un Stream prin care se adauga date prin intermediul operatorului <<

<< - Acesta este un operator de inserare in Stream, adica prin acest operator vom adauga in Streamul de Iesire spre Consola sistemului de operare urmatorul sir de caractere : "Hello world! \n".

Acestea au fost explicatiile toturor elementelor din cele 2 programe, ideea e ca dupa fiecare mic tutorial studiat, sa aplicati ceea ce ati invatat nou pentru a intelege mecanismele.Sus
  Profil  
 
Neconectat
 Subiectul mesajului: Re: [C/C++] Standard#1 ~ Say Hello World.
MesajScris: 11 Sep 2017, 21:31 
Moderator Global
Avatar utilizator
Membru din: 04 Sep 2017, 21:22
Mesaje: 6
Localitate: Pitesti
Multumim
:closedSus
  Profil  
 
 Subiectul mesajului: [C/C++] Standard#1 ~ Say Hello World.
MesajScris: 11 Sep 2017, 21:31 
Avatar Robotel

Recrutam Staff si servere! Multumim!
Sus
 Profil Trimiteţi mesaj privat E-mail  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare. [ ‹‹ | ›› ]


Cine este conectat

 

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Termeni de utilizare | Politica de confidenţialitate

Designs by LSz.Ro Team.

Toate drepturile sunt rezervate.


Translation/Traducere: phpBB România